reede, 11. november 2016

Uued raamatud me kogus

Tere!

Aastalõpule kohaselt on meie riiulid jälle veidi täiendust saanud.

Mõned näited teid ootavatest raamatutest.

Just nii, härra seersant!       Timo Porval, Tarvi Tiits


Just nii, härra seersant“ on nii naerupahvakuid kui ka tõsiseid mõttekohti pakkuv lugemine kahe noormehe kogemustest Eesti kaitseväes. Raamatu autorid – Timo Porval ja Tarvi Tiits – meenutavad oma ajateenistust muhedal ning ladusal moel, pakkudes nii põnevat lugemist nii kaitseväest päris kaugele jäänud inimestele kui ka vanu aegu meenutada soovivatele reservväelastele.
Rohkem loe siit.

Kus ma olen ja kuidas Sina võid palju kaugemale jõuda.    Mihkel Raud


"21-aastaselt seisin ma silmitsi lihtsa valikuga: kas joon veel mõned kuud ja suren ära, või keeran korgi pudelile lõplikult peale ning jään ellu. Ma otsustasin elada.
Rohkem loe siit

Viisteist naeratust.        Marek Kahro


Noor muusik Markus on eluga igati rahul. Tal on hoolitsev ema, kaunis kallim ja hulk sõpru, kellega koos bändi teha. Ainult oma isaga ei ole ta kunagi kohtunud. Pärast lähedase kaotust otsustab Markus välja selgitada, mis tema isaga aastate eest õigupoolest juhtus. Otsingute käigus ilmneb, et tõde on ootamatult veider ja usaldada ei või kedagi. Salapärane mees, kes Markust jälitama asub, on valmis kõigeks, et ammused saladused päevavalgele ei tuleks.
Rohkem loe siit

Eestimaa, Su hiilgav rada. Valik luulet.    Lydia Koidula


Antud kogumikus on valik Lydia Koidula luulepärandist koos Eesti Kirjandusmuuseumis tallel olevate käsikirjade vahevihiku ning unikaalsete fotodega.
Rohkem loe siit

Tammsaare irratasionaalsuse poeetika.    Maarja Vaino


A. H. Tammsaare loomingut kannab loogilise ja ebaloogilise maailmamudeli võitlus. Selles avaldub inimkonna igavene pürgimus saada oma kontrolli alla psühholoogilised, ühiskondlikud ja looduslikud protsessid. "Tõe ja õiguse" osade vaikivaid alapealkirju parafraseerides võiks öelda, et see on inimese võitlus irratsionaalsusega. 
Rohkem loe siit

Astuge siis ikka läbi!


Kommentaare ei ole: