teisipäev, 12. september 2017

Türi Ühisgümnaasiumi pere alustas õppeaastat Vargamäel

Türi Ühisgümnaasiumis on saanud kombeks alustada õppeaastat eriliselt, et ka hilinenud Arno selleks ajaks, kui päris tunnid peale hakkavad, end hästi tunneks.Tänavune "miski muu" oli koolipere väljasõit Vargamäele.

Ühisgümnaasiumi eesti keele ja kirjanduse õpetaja Averonika Beekmann ütles, et kui tavaliselt minnakse Tammsaare-maile kirjandustunni raames enne või pärast "Tõe ja õiguse" läbilugemist, siis seekord läksime osa saama sealse muuseumirahva kokkupandud tunniplaanist – "Tõde ja õigus" siiski punase niidina kõigi tegevuste ja teadmiste taustal. „Möödunud aastal, kui "Tõe ja õiguse" I osa ilmumisest möödus 90 aastat, oli meie koolis Albu muuseumi rändnäitus epopöa saamisloost ja allhoovustest, nüüd otsustasime oma silmaga vaatama minna, mismoodi kõik päriselt oli."
Toimus infoküllane ekskursioon, millele järgnes tegevusprogramm, kus iga gümnasist valis viiest väljapakutud õpitoast enda tunniplaani kaks tundi. Valikus olid maastikumäng, inimese ja looduse seotuse õpituba, draama õpituba, vanarahva mängud ja talurahva toidud.
Tore õuesõppepäev lõppes Ugala suvelavastusest "Kõrboja perenaine" jäänud publikualal ja laval, kus iga õpitoa esindaja rääkis, mille võrra nad tundides targemaks said. Draamatoas osalenud esitasid koolikaaslastele pildi Jussi ja Mari keerulisest armastuse loost.
Türi Ühisgümnaasiumi pere tänab Vargamäe muuseumi töötajaid, kelle jaoks nii suurele grupile tegevuse leidmine nõudis suuremat ettevalmistust ja läbimõeldud logistikat.
Koolipere õuesõppepäeva toetasid Kultuurkapitali Järvamaa ekspertgrupp, Järvamaa Arenduskeskus ning Järva maavalitsus ja Järvamaa tervisenõukogu projektist „Reipalt koolipinki."

Pilte saab vaadata siit

Kommentaare ei ole: