esmaspäev, 22. detsember 2014

Türi Ühisgümnaasiumi näiteringil valmis film

Türi Ühisgümnaasiumi näiteringil valmis film 

Juhendaja Klaudia Tiitsmaa kirjeldab filmitegemist järgmiselt:

"29. novembri hommikul sõitsid TÜGi noored rongiga Viljandisse. Tutvustasin neile põgusalt Ugala teatrit ja seadsime end sisse meie maja kunstniku Liisa Soolepi tuppa. Seal rääkisime kahe järgneva päeva plaanidest, tulevase filmi sisust ning hakkasimegi end valmis sättima.

Lugu on lühidalt selline: kaks noormeest otsustavad endale tüdrukud otsida. Nende plaan on üles panna plakat, et 18. detsembril kell 20:00 toimub Ugala teatri kohvikus jõulupidu. Tüdrukud näevad plakatid ja lähevad kenasti liimile. Terve päeva tegelevad tüdrukud enda sättimisega, poisid seevastu teevad tööd - kes on kusagil pakipoiss, kes jalutab koera jne. Pidu loomulikult tulemas ei ole ja kui tüdrukud ettenähtud kohviku ukse taha jõuavad, siis satuvad nad segadusse. Kohvikust leiavadneiud aga kaks noormeest kaarte mängimas. Mõne hetkega seltskond sõbruneb ja poiste plaan saab õnneliku lõpu. Loole paneb punkti äpardus...

Seda me siis filmisime minu fotokaameraga kaks päeva. Samal ajal toimus Ugalas jõululavastuse proov teise kursuse näitlejate, erinevate tantsijate ja orkestriga. Proovisin paar klipikest filmi sisse monteerida tulevast lavastusest“ Hiired on hiired“. Veel toimus Ugala teatri keldrikorrusel aktsioon: lapsed said  keldrisaali seinad pildikesi täis maalida. Neid pildikesi on seal nüüd tõesti äärest ääreni ja kui näitlejad seal proove teevad, on neil kindlasti väga lõbus ja värviline. Aktsioon sai võimalikuks, kuna kevadel läheb meie teater remonti.

Nii siis tutvusid Türi Ühisgümnaasiumi näiteringi noored üsna kenasti Ugala teatriga. Käisime ka Erinevates riideladudes, vaatasime suurt ja uhket maalisaali, poisid käisid koos minuga suure saali helipuldis ja nägid ka proovi tegemist. Veel käisid poisid vaatamas etendust „Illusionistid“. Samal ajal filmisime meie tüdrukutega Loosa toas tüdrukute buduaari-stseenikesi. Lisaks saime pärast laupäevast õues külmetamist ka sooja süüa, mille valmistasid minu hea kursavend Artur Linnus ja tema elukaaslane Gerda Sülla.

Näiteringinoored ööbisid kultuuriakadeemia tudengite juures. Elis Järvsoo ja Marianne tulid minule ja Vallole külla; Triin ja Karmel läksid Jaune Kimmeli ja tema elukaaslase Peebu poole ning said ilmselt õhtu otsa teatrist rääkida, sest Jaune õpib teatavasti näitlejaks ja olgugi, et Peep ei õpi, ei jää ta oma näitlejaoskustelt grammigi Jaunele alla. Carol ja Elis Reis läksid 4. kursuse tantsutudengite juurde. Neid võõrustas Karpar. Kui ma tüdrukud Kasparile "üle andsin", saime teada, et tantsijaid on sinna veel tulemas ning plaanis on pikem saunaõhtu. Türi neiud said ilmselt samuti hea ülevaate Viljandi tantsijate elust. Mait-Markus ja Marius läksid ööbima kõige kuulsamasse näitlejate kommuuni, kus on mingil hetkel elanud kõik Viljandi näitlejahakatised alates ajast, mil neid Viljandis koolitama hakati. Praegu elab seal samuti päris suur hulk teatritudengeid. Võõrustajateks olid kaks teise kursuse tudengit Martin Tikk ja Liisu Krass. Ka nende õhtut tulid sisustama veel teisedki näitlejatudengid samalt kursuselt.

Pärast filmitegemist tundsin end õnnelikuna, minul oli tore ja tundust, et ka noortel oli tore. Sellist ettevõtmist tahaksin kindlasti korrata. Praegu võtan endale monteerija rolli. Kindel on see, et  SEE ON AMATÖÖR AMATÖÖRI FILM!"

Filmi saab näha aadressilt: https://www.youtube.com/watch?v=5v1EqBvpZTM&feature=youtu.be

Näiteringi tegemistega saad end kurssi viia Facebookis: https://www.facebook.com/naitering?fref=ts

Kommentaare ei ole: