neljapäev, 10. oktoober 2013

Luulelahing Vikerraadios


Vikerraadios algab "Luulelahing"

Alates 12. oktoobrist kõlab Vikerraadios uus võistlussaade "Luulelahing", kus kord kuus astuvad publiku ette Eesti luuletajad, et selgitada välja parimad luuletused ja esitused.

Kuues saates loevad 24 luuletajat ette oma tekste, ja kõlab ka poeetide poolt valitud muusika, lootuses, et see aitab avada nende hinge salapära. Võistlussaadet juhivad kirjanik Peeter Helme ja luuletaja Jürgen Rooste.

Lisaks poeetidele ja saatejuhtidele on iga kord kohal kriitik, kelle ülesandeks on ehk veidi erapoolikuid ja võib-olla luuletajatesse liiga suure kaastundmisega suhtuvaid saatejuhte rajal hoida, kuulata ja jälgida poeete tähelepanelikult ning anda oma kaalukas sõna. Ikka selleks, et aidata raadiokuulajatel leida oma lemmik. Aga ühtlasi on asjatundja saates ka seetõttu, et kui jõutakse poolfinaalideni, saaksid kõik kuus kriitikut pead kokku panna ja valida publiku lemmiku kõrvale asjatundjate auhinnasaaja.

Kõigil huvilistel on võimalik "Luulelahingu" salvestustel osaleda ja valida oma soosik juba kohapeal välja. Esitused on nii heli kui ka tekstina üleval "Luulelahingu" koduleheküljel, kus toimub hääletus. Igast saatest pääseb edasi üks poeet ja kevadel toimuvas finaalis kroonitakse Vikerraadio "Luulelahingu" võitja.

Esimesena on publiku ees Eda Ahi, Mihkel Kaevats, Fagira D. Morti ja Kaur Riismaa. Žüriiliige on Janek Mäggi.

"Luulelahing" on Vikerraadio eetris kord kuus laupäeviti kell 12.05 alates 12. oktoobrist.

Kommentaare ei ole: