esmaspäev, 19. jaanuar 2015

Kiri sõbrale - kirjandusest, vol 1 - 11RK



11. klassid tõmbavad otsi kokku kirjanduskursusega "Kirjanduse põhiliigid ja žanrid". Kursuse lõputöö üks ülesanne oli kirjutada sõbrale kiri, milles antakse ülevaade kursuse olulisematest teemadest. Avaldame blogis mõned kirjad.




Kallis Peeter!
Tere päevast, Peeter! Ma loodan, et sul läheb hästi. Sa küsisid, kuidas mul läheb see kursus kirjanduses. Kui sa pead teadma, siis minu arust läks see kursus mul edukalt.
Esimestes tundides õppisime kirjanduse põhiliike ja žanreid. Kuulates sain teada, et kirjanduses on kolm põhiliiku ja need on lüürika ehk luule, mida õppisime eelmisel aastal, siis dramaatika, mille alla kuuluvad tragöödia, komöödia ja draama, ja siis eepika ehk proosa, mis tähendab otse väljaütlemist. Koos sellega vaatasime üle ka eelmise aasta paar teemat.
Peale romaani ülevaatamist lugesime ja vastasime mitu erinevat raamatut. Esimeseks oli „Fausti“  I osa, mis on kirjutatud Johann Wolfgang Goethe poolt, mis rääkis mehest Faustist, kes oli müünud oma hinge kuradile, et ta aitaks tal õnnelikuks saada.
Peale seda on ka „Tõde ja õigus“ Tammsaare poolt, kes üritab Vargamäel eluga läbi saada, kuid see toob talle ainult viletsust ja kurbust.
Viimane raamat oli „Apteeker Melchior ja Oleviste mõistatus“ Indrek Hargla poolt, see räägib, kuidas Oleviste kirikus toimus salapärane mõrv ja apteeker Melchior asub seda lahendama.
Viimastes tundides õppisime lüürikat, selle iseloomu, ajalugu ja vormi.
Enne kui kursusehinne välja pannakse, peame lugema veel luulekogu ja sellest uurimistöö tegema.
Ootan sinult vastust.

Maarek Raudsepp, 11RK

Kommentaare ei ole: