esmaspäev, 19. jaanuar 2015

Kiri sõbrale - kirjandusest, vol 3 - 11RK



11. klassid tõmbavad otsi kokku kirjanduskursusega "Kirjanduse põhiliigid ja žanrid". Kursuse lõputöö üks ülesanne oli kirjutada sõbrale kiri, milles antakse ülevaade kursuse olulisematest teemadest. Avaldame blogis mõned kirjad.




Tänases kirjas sinule, mu sõber, kirjutan sellest, mis ma olen sel poolaastal kirjanduse kursusel omandanud ja õppinud. Isiklikult sain mina targemaks William Shakepeare’i kohalt, et kuidas ta elas ja mispärast ta nii kuulus oma näidenditega oli. Võrdlesime tänapäeva teatrit Shakespeare’i-aegsega.
õtsime süvendatult tundide kaupa läbi eepikat ja sonetti, romaanist novellini. Kuulasime, lugesime ning otsisime erinevaid metafoore luulest ning luuletustest.
Lugesime süvendatult E. A. Poe kirjutatud kuulsat luuletust „Kaaren“, leidsime selle mõtte üles. Üle ega ümber ei saa kindlasti romaanist, mida käsitlesime pea iga tund.
Tegime raamatust „Faust“ kokkuvõtva töö. Hetkel on käsil luulekogu arvustuse kirjutamine ja süvendatult mõttega selle lugemine, enda arvates sain endale väga hea luulekogu ning sellel on päris muhe pealkiri ka, „Keel tarretises“.

Romet Luuk, 11RK

Kommentaare ei ole: