teisipäev, 13. jaanuar 2015

Kiri sõbrale - kirjandusest, vol 2 - 11LR

11. klassid tõmbavad otsi kokku kirjanduskursusega "Kirjanduse põhiliigid ja žanrid". Kursuse lõputöö üks ülesanne oli kirjutada sõbrale kiri, milles antakse ülevaade kursuse olulisematest teemadest. Avaldame blogis mõned kirjad.



Tere, kallis sõber!
Kirjutan sulle meie viimasest kirjandusekursusest. Kursuse põhiteemaks oli kirjanduse põhiliigid ja žanrid. Oleme käsitlenud kolme põhiliiki: lüürikat, dramaatikat ja eepikat.
Seoses selle kursusega pidime lugema ajaloolist romaani. Lugesin „Keisri hullu“, mis tundus väga huvitav. Lugesin ka „Fausti“ I osa, mis oma värsside tõttu oli üsna keeruline, kuid pikalt pusides sain ka sellest aru.
Kirjandusžanrite õppimiseks kuulasime ka raadiost „Seatud sõnu“, mis on tegelikult üsna igav, aga teadmiste poolest kasulik. Muidugi andis õpetaja selle saate kohta töölehed ja isegi, kui olin saadet kuulanud, olid need rasked.
Kursuse lõpetamiseks loen nüüd Elo Viidingu luulekogu, mis mulle väga meeldib. Ma ei teadnudki, et luuletused võivad nii põnevad olla. Kindlasti soovitan ka sulle neid ning kui sul on abi vaja romaani valikul, võin meelsasti aidata.
Peatse kohtumiseni!

Elina Pent, 11LR

Kommentaare ei ole: