teisipäev, 4. oktoober 2016

11. klasside õpilased harjutasid uudisloo kirjutamist: 40 aastat saksa keelt Türil

40 aastat saksa keelt Türil 

Georg Martin Siemann, Joosep Luts. Meediatund, 3.10.2016



Intervjueerisime õpetaja Leelo Kiviranda, kes rääkis kuidas ta Türile sattus ja mis talle meeldib ja ei meeldi õpetamise juures. Samuti rääkis ta oma edasistest plaanidest.

Leelo Kiviranna lemmik aineks oli juba koolis  saksa keel ja selletõttu läks ta saksa keelt edasi õppima. 1977. aastal lõpetas ta Tartu ülikooli ja sealt suunati ta Türile tööle.Sellest ajast saati töötab ta Türil. Algul oli tal õpilasi palju rohkem kui tal praegu on kuna siis ta andis tunde rohkematele klassidele.

Nende aastate jooksul on ta palju õppinud. Teda teevad kurvaks õpilased, kes käivad tundides hinnete pärast mitte selleks, et saada uusi teadmisi. Ta soovib, et õpilased õpiksid enda pärast, et saada uusi teadmisi.Tema lemmik klassis olid õpilased, kes olid saksa keelt ise õppinud saksa keelseid multikaid vaadates. Nad õppisid seda enda pärast ja seetõttu, et omavahel saksa keeles suhelda.

Kui ta saaks olla mõne teise aine õpetaja, siis ta tahaks olla kirjanduse õpetaja, sest talle meeldib kirjandus, kuid ta ei tea ole kindel kas ta oleks suuteline kirjandust õpetama ja kirjandeid parandada.

Tema arvates on andnud koolile väga palju juurde see, et meie koolil on sõpruskoolid Saksamaal, ning ta teeb kõik endast oleneva, et neid suhteid hoida ja leida veel juurde sõpruskoole teistest riikidest.

Ta on 40 aasta jooksul õpetanud väga paljudele õpilastele saksa keelt ja kavatseb õpetamist jätkata veel pikka aega, sest ta on sellega harjunud ja ei soovi elukutset vahetada.
 

Kommentaare ei ole: