kolmapäev, 12. oktoober 2016

Kokatädid räägivad suu puhtaks



11. klassi õpilased harjutasid meediatunnis uudise kirjutamist. 
 

Kokatädid räägivad suu puhtaks

Helena Kööp ja Elery Peterson. Türi Ühisgümnaasiumi meediatund, 3.10.2016
  
Türi Ühisgümnaasiumi sööklatöötajad Ingrid Vene ja Juta Männik räägivad sööklaelust ja miks nad ei tahaks ametit vahetada.

3. oktoobril 2016 käisid 11.B klassi õpilased Helena Kööp ja Elery Peterson intervjueerimas sööklatöötajaid Ingrid Vene ja Juta Männikut. Intervjuu käigus küsiti nii söökla kui ka kohviku kohta. Teada saadi, miks kohvikus ei kasutata kaardimakse võimalust ja milliseid toite meeldib kokale valmistada. 

Koka abiline Juta on juba 1983. aastast selles valdkonnas olnud ja ta naudib seda täiel rinnal. Juta on nomineeritud kaks aastat järjest kooli parima töötaja tiitlile. Aastal 2015. sai Juta Männik parima koolitöötaja laureaadi tiitli. Juta käest uurisime ka tihenda klientuuri kohta, ning ta väitis, et kohvik on kogu aeg täis, ning tühja ruumi ei näe peaaegu kunagi. Maiustused on siiani meie  kooli õpilaste lemmikud, kuid kõige rohkem ostetakse siiski kakaoküpsiseid Belvita.
Paljud õpilased sooviksid ka kaardiga maksta, aga Juta arvates see ei ole hea mõte. Igale tootele lisanduks 2-3% hinnast juurde ja see tundub mõttetu, kuna kohvikul on väike käive. 
Jutuks tuli ka see, kui kaua võtab tegelikult aega tervele kooliperele lõuna valmistamine. “Alustasin kella kuuest hommikul ja juba olen ajahädas,” ütles Ingrid kella kümne ajal. Seega läheb lõuna valmistamiseks aega 5 tundi ja 40 minutit. 

Juta mainis ka võlgu andmisest kohvikus. Täpsemalt rääkis, et päevas võtab tavaliselt üks inimene võlgu ja toob järgmine päev ka raha ära. 
Ingridile meeldib ka suppe väga valmistada. Kui õpilased on haiged palutakse neil helistada kooli, et ei raiskaks nii palju toitu ja saaks selle raha kuidagi muul toidul ära kasutada. Kuid ilmselgelt gümnasistid ei helista sinna väga tihti, vaid pigem nende vanemad, kui õpilased haiged on. 
Juta ja Ingrid on koos töötanud juba 6 aastat Türi Ühisgümnaasiumis ja nad ei tahaks mingil juhul ametit vahetada.


Kommentaare ei ole: