reede, 7. oktoober 2016

Suure osa üritustest Türi Ühisgümnaasiumis viivad läbi õpilased

11. klassi õpilased harjutasid meediatunnis uudise kirjutamist.


Suure osa üritustest Türi Ühisgümnaasiumis viivad läbi õpilased

Arlii Kajandi, Agnes Rõžikov, meediatund 3. oktoobril 2016
 
Intervjuus Tühi ühisgümnaasiumi huvijuhi Ene Hundiga tuli välja, et paljudest kooliüritustest viivad läbi suurema osa õpilased. Nendest üritustest paraku ainult kaks on seostud praktilise tööga.

Intervjuu käigus selgus, et traditsioonilisi huvitegevuse üritusi on meie koolis umbes 16 õppeaasta jooksul, millele lisandub veel õppetööga seotud ja mittetraditsioonilised üritused. Neist suurema osa aitavad läbi viia õpilased, kes aitavad plaane koostada ning ka mõelda huvitavaid üritusi välja. 

Ene Hunt ise sattus tööle Türi Majandusgümnaasiumi nii, et aastal 2003 käis ta oma koolitöö raames põhikoolide riiklikul teatrifestivalil jälgimas, kuidas nad seda korraldavad ja kes seal esinevad. Otsides endale juhendajaid jäi ta rääkima Resa Tiitmaaga, kellega läks jutt Ene Hundi praktilise töö peale ja Resa Tiitsmaa soovis, et ta tuleks uuendaks ja elavdaks koolielu. Praktikat alustas ta 2004 aasta jaanuaris ja peale praktikat Türi Ühisgümnaasiumis helistas talle tolleaegne huvijuht Elve Laasmaa, et ta tuleks sinna tööle. Tänaseni töötab ta samas majas, aga ainult kooli nimi on muutunud selle ajaga Türi Ühisgümnaasiumiks.


Ene Hundil puudub tavapärane tööpäev. Iga päev erineb eelmisest. Pidevalt tuleb tööl olles ootamatuid ülesandeid. Mõningatel päevadel peale tööpäeva peab ta üritustel ise kohal viibima ja vaatama, kuidas kõik sujub. Ta mõtleb tavaliselt välja, mis on tulemas. Sellega seoses otsib välja vajalikud inimesed ja palub neilt abi. Edastab infot, mida oleks õpilastel vajalik teada ja üritab luua kooli rohkem värve. 

,,Praktilise töö võib ka teha juba olemasolevatest asjadest. Ise ei pea välja mõtlema üritusi, vaid võib ka korraldada üritusi, mis toimuvad koolis iga aasta. Praktilisi töid võiks olla alati rohkem'' ütles Ene Hunt.
 

Kommentaare ei ole: