reede, 7. oktoober 2016

Valikkursuste mitmekesisus Türi Ühisgümnaasiumis



11. klassi õpilased harjutasid meediatunnis uudise kirjutamist.

Valikkursuste mitmekesisus Türi Ühisgümnaasiumis



Türi Ühisgümnaasiumis alustas sel aastal 15 valikkursust. Populaarsemateks osutusid meditsiin, sport, kulinaaria ja erinevad keeled.
Pildi autor Kulla Jakobson
Koolis on kokku 21 valikkursust, millest õppealajuhataja sõnul jäi  ära  6. Kursused, mida ei saada mitu aastat järjest kokku eemaldatakse nimekirjast. Juba aastaid on kõige populaarsemad valikkursused olnud kulinaaria,  sport ning keeled. See aasta liitus nendega ka meditsiin. Õppealajuhataja Maili Roosme arvates tulevad elus kõige rohkem kasuks väitlus,  avalik  esinemine,  majandus   ja filosoofia. Neid kõiki kursusi kool ka võimaldab.

Õpilaste arvamused valikkursustest on väga erinevad. Maili ise kirjeldab tagasisidet järgnevalt:
„Arvamusi on äärest ääreni. On neid, kes loevad täpselt, kohe kui 96 kursust täis saab, siis rohkem enam ei võta. Ja on olnud neid, kellel on kirjutatud lõputunnistuse hinnetelehel ka teisele poole, sest 13 kursuse asemel on 33.“
Kursused kujunevad Maili Roosme sõnul mitmel moel. On aineid, mis pakuvad õpetajatele endile huvi ja nad on otsustanud neid tutvustada ka õpilastele. Samas küsitakse ka õpilaste arvamusi ja soove. Sel moel tekkis ka meditsiini kursus. Kuna paljud Türi Ühisgümnaasiumi vilistlased on läinud edasi õppima meditsiini ja vestlustel tuli välja, et ka uusi õpilasi huvitab see, siis otsustati teha meditsiini tutvustav kursus.
Kuigi see aasta enam valikkursusi ei lisandu, siis järgmisel aastal näeme ehk veelgi mitmekesisemat valikut ja loodetavasti leiab iga õpilane omale sobiva kursuse.

Toimetasid: Kulla Jakobson
Lisell Jäätma

Kommentaare ei ole: